Het gemak van een weekmenu

Elke dag was het hier hetzelfde liedje, elke dag kwam diezelfde vraag, vaak al in de ochtend naar boven: wat ga ik voor avondeten maken vandaag? Zodra ik erover ging nadenken, leek ik al meteen een black-out te krijgen en surfde ik pinterest af voor inspiratie (waar ik natuurlijk weer enorm werd afgeleid en uiteindelijk in de kids sectie zat te zoeken naar een leuke activiteit…uhmmm wat was ik ook alweer aan het zoeken?) Anyway…als ik dan uiteindelijk een besluit had genomen, was er eigenlijk altijd wel iets van de ingrediënten NIET in huis en moest ik toch nog naar de winkel. Na jarenlang, dagelijks mijn hersens te laten kraken over deze simpele maar toch schijnbaar moeilijke vraag besloot ik dat het weleens tijd was voor verandering, namelijk weekmenu’s!

Wat een verademing zeg, zo’n simpel weekmenu’tje maakt alles zoveel makkelijker (en goedkoper!). Natuurlijk heb ik soms dagen dat ik geen zin heb in hetgeen wat voor die dag op het menu staat maar dan wissel ik het gewoon om met een ander dagje. Op zaterdag stel ik ons menu samen en op zondag halen we in 1 keer boodschappen voor de hele week (op de verse boodschappen na dan). Dusss…ben jij ook zo’n iemand die elke dag al chagrijnig wordt zodra je moet gaan bedenken wat je op tafel gaat zetten….give it go! En om het je nog makkelijker te maken, heb ik hier een handige printable voor je! (klik hier voor de oudere versie van de printable) Succes in shaae Allaah!

Weekmenu

 

Print, lamineer en gebruik een whiteboard pen om te schrijven. Memoblaadjes kunnen worden geplakt op het bestemde vakje voor het makkelijk noteren van de benodigde boodschapjes.

3 reacties op “Het gemak van een weekmenu

    • Umm Naïm zegt:

      Wa Alaykum Salaam wa Rahmatullaahi wa Baarakaatuhu, uhmm ik heb er genoeg maar niet online staan hh. Ik zag wel dat mede-blogster @ https://maghrebmassala.wordpress.com/ begonnen is met haar weekmenu te delen elke week. Dus misschien handig om haar te volgen in shaae Allaah. Ze heeft heerlijke recepten op haar blog staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *