Ahadieth voor Kids – Week 1

Onlangs zijn we samen met de buurmeisjes begonnen met het memoriseren van korte ahadith. Elke week kiezen we een hadieth uit het boekje Minhaj al Muslim As-Sagheer¹ door Shaykh Abdullaah bin Muhammad Sa´eed Raslaan –hafidhahullaah– . Om het leuker en makkelijker te maken, maak ik er telkens een werkblad bij met kleine opdrachten en natuurlijk deel ik die graag met jullie in shaae Allaah.

De jongste die meedoet met ons is 4 jaar, Allaahumma baarik ‘alayha dus ik zou zeggen dat de werkbladen vanaf die leeftijd geschikt zijn. Het is echt aan te raden om dit met een groepje kinderen te doen, het werkt motiverend en een beetje gezonde competitie is nooit verkeerd alhamdulillaah! Doe het bijvoorbeeld samen met neefjes, nichtjes of vriendjes (als ze niet bij elkaar in de buurt wonen kunnen ze via een audio app de hadieth opnemen zodat ze elkaar kunnen overhoren). Wij bewaren de werkbladen in een speciale map om het overzichtelijk te houden en heb er een handig voorblad erbij gemaakt.

Elke zondag zal ik de nieuwe werkbladen beschikbaar stellen in shaae Allaah…doen jullie mee?Untitled design

Ahadieth voor Kids – Week 1 *

* Ahadieth voor Kids – Voorblad *

UPDATE: het kan voorkomen dat bij de preview van de download het Arabisch schrift onduidelijk wordt weergegeven, echter wanneer je het document daadwerkelijk download is het weer gewoon normaal in shaae Allaah.


¹ Dit Arabische boekje is verkrijgbaar bij Taalibah Bookstore @ instagram.com/taalibahbookstore

7 reacties op “Ahadieth voor Kids – Week 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *