Arabisch Vocabulair Spel

Vocabulair leren….saaaaai, denk ik dan meteen! Rijtjes woorden uit m’n hoofd knallen en natuurlijk binnen no-time weer vergeten. Maar….het kan ook anders! Deze printable van het Arabisch alfabet (via noorjanan) vond ik een tijd geleden online en had hem opgeslagen maar lange tijd niks mee gedaan, tot gisteren!

 

Het leuke aan dit alfabet is, is dat ze zowel de geïsoleerde vorm als begin, midden en eind vorm van de letter bevatten. Hierdoor kun je dus makkelijk woorden maken. Ook wordt er een kleurcode gehanteerd waardoor de letters snel te vinden en te herkennen zijn in shaae Allaah.

Ik heb er zelf een werkblad bij gemaakt waar de kids hun kaartjes op kunnen leggen en waar ze ook de mogelijkheid hebben om het woord op te schrijven. Ik heb het gelamineerd (zowel het werkblad als de alfabet kaartjes) en gebruik een uitwisbare stift zodat ik het kan hergebruiken.

20150415_162538 (1)

Ik ben van plan om af en toe een vocabulair blad erbij te maken met telkens een ander thema om zo hun woordenschat uit te breiden en natuurlijk zal ik die hier dan met jullie delen, in shaae Allaah.

20150415_162524 (1)

Ik raad aan om er een paar uit te printen, vooral als je dit met meerdere kids tegelijkertijd doet. Veel leerplezier, in shaae Allaah!

Klik voor download:

Arabisch Alfabet (geïsoleerde vorm)

Arabisch Alfabet (begin, midden, eind vorm)

Arabische Vocabulair Plaatjes

2 reacties op “Arabisch Vocabulair Spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *