Ahadieth voor Kids – Week 8

 

De weken vliegen om subhaanAllaah! Alweer tijd voor de 8ste hadieth in shaae Allaah. Deze week met een uitgebreide activiteit en natuurlijk zitten alle printables er gewoon weer bij.
De hadieth van deze week gaat over het op tijd bidden van de verplichte gebeden en om het zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken heb ik speciale Salaah roosters, badge en klokjes gemaakt.

wpid-20150501_101126.jpg
Het idee is eigenlijk heel simpel. De klokjes worden gebruikt om de gebedstijden weer te geven, het rooster om de gebeden af te vinken die verricht zijn én een speciale Salaah Inspecteur badge¹ om de kids verantwoordelijkheidsgevoel mee te geven in shaae Allaah.

wpid-20150501_111714.jpg

Indien je meerdere kinderen hebt kun je iedere dag een ander kind inspecteur laten zijn. De Salaah Inspecteur moet in de gaten houden of iedereen wudhu heeft gedaan en het gebed heeft verricht, dit idee werd onlangs gedeeld door een Engelse zuster in een whatsapp groep voor zuster die thuisonderwijs geven en het werkt hier enorm goed alhamdulillaah. In shaae Allaah bij jullie ook!

Ahadieth voor Kids – Week 8

Mijn Salaah Rooster

Salaah Inspecteur Badge

Klokjes (niet door mij gemaakt)

Let op! Bij het uitprinten van de Badge en Klokjes heb ik de print-instellingen aangepast omdat ik ze anders te groot vond. Zie aanwijzingen hieronder voor de juiste instellingen:

klok printout handleiding
Zie: aantal exemplaren: 5 / Afbeelding aan lijst aanpassen GEEN vinkje / Indeling 10x 15 cm (2)
Salaah Inspecteur Badge print instellingen
Zie: Page Sizing moet op “Multiple” staan / Pages per sheet = 2

¹ De ketting voor de Salaah Inspecteur Badge hebben we gemaakt met loombandjes, maar je kan natuurlijk ook gewoon een touwtje, lint of iets anders gebruiken in shaae Allaah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *