Quraan Werkblad – Surah Al Ikhlaas

Deze week een korte maar geweldige surah. Abu Hurayrah (radiAllaahu ‘anhu) heeft overgeleverd dat de Profeet (salla Allaahu ‘alayhi wa sallam) heeft het volgende vermeldt over Surah Al Ikhlas:

“Het reciteren van surah al-Ikhlaas staat gelijk (in beloning) aan (het reciteren van) één derde (deel) van de Koran.” (Sahih Muslim, 1771)

Klik hier voor de download in shaae Allaah. Veel leerplezier!

 

4 reacties op “Quraan Werkblad – Surah Al Ikhlaas

 1. haia zegt:

  Salamalikum
  Ik heb deze week je website ontdekt en ik ga zeker met een paar dingen aan de slag. Mashallah je levert mooi werk. Alvast bedankt.
  De werkbladen voor de surah’s vind ik ook heel goed. ( vooral voir de oudste)Ik ben een bekeerde moslima en probeer m’n kinderen dagelijks thuis arabisch te leren ook al spreek ik het zelf niet. Dus eigenlijk leren we het samen. Ik doe het nu momenteel voor de woordenschat via het youtube kanaal little muslim. Elke week kies ik een filmpje uit en leer samen de woordjes aan. En voor het schrijven gebruik ik blaadjes die ik vond op pintrest. Maar dat is enkel overschrijvdn in een kladschrift wat voor de jongste van vier niet makkelijk is. Ik ga zeker de alfabet reeks met de play-doh die u gemaakt heb gebruiken. Nu is mijn vraag aan u of u ook weet hoe ik de suraah’s aan hun kan aanleren, ook het bidden is wat moeilijker aanteleren. Ik zoek dus niet enkel de arabische geschreven tekst maar ook hoe je het uitspreekt. Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt .

  • Umm Naïm zegt:

   Wa alaykum salaam wa rahmatullaahi wa baarakaatuhu ukhtee, Allaahumma baarik alaykum! Heel goed om te horen dat jullie zo bezig zijn. Het is als bekeerling idd niet altijd makkelijk hh..ik weet er alles van. Er komt een blogpost aan (volgende week) waarin ik tips zal geven mbt het aanleren van suwar waar je vragen in beantwoord zullen worden in shaae Allaah.

   Liefs, was Salaamu alaykum!
   Umm Naïm

 2. Oem Zayd zegt:

  Assalaam aleykoem lieverd,

  Alweer zo’n geweldige werkbladen, Allahoemma baarik!
  Het schrijven gaat nog wat moeilijk voor H., maar het is wel n goeie oefening om te memoriseren.

  DjazaakyLlahoe ghayral djazaa’ xx

  • Umm Naïm zegt:

   Wa alaykum salaam, Ameen wa iyaaki ukhtee! Moge Allaah haar tot degenen laten behoren die de Quraan memoriseren en praktiseren..ameen! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *