Tip! Katamino Puzzel

 

Ik ben gek op houten speelgoed, het ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens duurzaam. Toen mijn man onlangs thuis kwam met deze Katamino Puzzel werd ik al enthousiast bij het zien van de houten puzzelstukken lol. Ik had nooit eerder van Katamino gehoord en was erg benieuwd, het zag er vrij simpel uit maar ontdekte al snel dat er veel denkwerk bij komt kijken. Er staat op de voorkant van de doos staat dat het geschikt is voor 3 tot 99 jarigen, ik moest wel een beetje lachen toen ik dit las maar na het spelen ervan begrijp ik waarom, dit spel is leuk voor alle leeftijden!

c5f0c5d5-a7da-43b7-8992-98584ea35a23

dc104d58-1a48-4879-92ed-e50f47b8e501

Het spel bestaat uit 1 bord, 12 speelblokken (wat extra blokjes om mee te bouwen) en 1 element om de grote van het spelbord te bepalen. Je kunt op verschillende manieren spelen.

 1. In je eentje
  • Bij het spel zit een boekje waar de verschillende niveaus op worden aangegeven en alle instructies vermeld staan. Als je begint bij het makkelijkste niveau heb je een vak met 12 hokjes. Je krijgt dan 3 verschillende blokken en deze moet je zo neerleggen zodat het precies het vak vult. Klinkt simpel…right? Speel een paar niveaus verder en  je zult zien dat dit een enorm uitdagend spel is waarbij je je hersens zal moeten laten kraken.
 2. Met z’n tweeën
  • De spelers kiezen om de beurt een stuk uit de voorraad tot alle stukken op zijn en beiden dus 6 stukken hebben. Vervolgens leggen ze ieder om de beurt een stuk op het bord. De eerste die geen stuk meer kan leggen verliest het spel. Je moet proberen stukken zodanig op het bord te plaatsen, dat jouw resterende stukken nog wél passen in de overblijvende vrije ruimte maar die van je tegenspeler niet meer.
 3. Als bouwblokken
  • De blokken zijn ook zeer geschikt als bouwblokken en er staan in de handleiding een paar mooie voorbeelden die je kids kunnen nabouwen.

Hier een kort filmpje zodat je kunt zien hoe het gespeeld wordt (geluid uitzetten ivm muziek!). Katamino is o.a te koop bij spellenrijk.nl. Verkoopprijs is rond 29,95 euro.

Mijn kinderen vinden het erg leuk om te spelen en het blijft een uitdaging om steeds verder te komen. Daarbij is het ook nog eens erg leerzaam dus wat mij betreft absoluut een aanrader in shaae Allaah.

Hebben jullie nog leuke aanraders? Laat het weten in de comments!

 

 

4 reacties op “Tip! Katamino Puzzel

  • Umm Naïm zegt:

   Wa Alaykum Salaam ukhtee,

   Ameen wa iyaaki voor je lieve complimenten! Heb even gekeken op de link, het is wel een originele versie maar niet van hout en volgens mij is het ook een pocket versie. Heb de link veranderd in de post. De originele houten versie is wel op voorraad bij spellenrijk.nl in shaae Allaah!

   Liefs, was Salaamu Alaykum!

 1. haia zegt:

  Ziet er erg leuk uit. Ik houd van dit soort spelletjes voor mijn kinderen. Ik kreeg ooit van mijn broer en z’n vrouw het spel camelot jr.. is voor kindjes en de ridder moed de princes gaan redden die op een andere toren staat met de andere blokjes moed hij via een brug die jezelf moed bouwenbij de princes raken. Hij mag natuurlijk niet van de toren of trap vallen. Als het mijn zoon van vier lukt en ze bij elkaar zijn geven ze elkaar altijd een dikke zoen. Heel schattig om te zien. Er zit een boekje bij met steeds moeilijkere uitdagingen. In deze serie zijn er heel veel spelletjes zoals dit.

 2. Umm Naïm zegt:

  Maaa shaae Allaah, leuk als kids zo helemaal opgaan in het spel hh. Ik ken het spel niet maar zou om het “islamitisch verantwoord” te maken mijn kids vertellen dat de ridder abi, de prinses ummi moet redden hh.

  Liefs, was Salaamu alaykum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *