Quraan Werkblad – Surah Al Kawthar

De surah van deze week is de korste surah in de Quraan maar heeft een prachtige betekenis. Lees onderstaande ahadith hierover samen met je kinderen en misschien kunnen ze er een leuk knutselwerkje van maken in shaae Allaah!

Anas ibn Maalik (radiAllaahu ‘anhu) verhaalt dat de Profeet (salla Allaahu ‘alayhi wa sallam) zei:

“Ik kwam bij een rivier (in het Paradijs) waarvan de oevers gemaakt zijn van tenten van parels. Dus ik raakte met mijn hand het stromende water en het had de sterkste (geur) van musk. Ik vroeg Jibriel: “Wat is deze (rivier)?” Jibriel antwoordde: “Dit is Al-Kawthar die Allaah ‘azza wa jall jou heeft geschonken.” – (Ahmad)

“Een rivier in het Pardijs is aan mij gegeven door Allaah. De aarde (modder) is van musk en het (water) is witter dan melk en zoeter dan honing. En er zijn vogels met nekken zoals die van kamelen.” – (Ahmad)

Moge Allaah ons en onze kinderen toelaten om van Al Kawthar te drinken, Ameen!

Klik hier voor de download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *