Ramadan Activiteiten Boek Vernieuwd!

Nog een paar daagjes en dan is het weer zo ver in shaae Allaah, Ramadan! Vorig jaar had ik al een Ramadan Activiteiten boekje gepubliceerd maar voor mijn gevoel was het niet compleet en daarom dit jaar een vernieuwde versie!

Dit Ramadan Boek zit boordevol met leuke, leerzame en creatieve activiteiten! Houd de kinderen lekker bezig tijdens deze Ramadan en leer ze over deze prachtige maand. Genoeg activiteiten om de hele maand mee te vullen in shaae Allaah.

 • Wat is Ramadan?
 • Quraan weetjes
 • De Islamitische maanden
 • Leren over maanfasen
 • Hoe dienen we te vasten
 • Maak een Sadaqah spaarpot
 • Wat is Laylatul Qadr
 • Wat doen we op Eid
 • Memorisatie van Quraan & Ahadith
 • Knutselopdrachten, kleurplaten, puzzels, schrijfoefeningen en nog veel meer!

Download het hier!

Print instructies: De eerste pagina van het document is slechts ter informatie. Het is niet nodig deze uit te printen. Selecteer bij print opties pagina’s 2 – 30 om te printen.


UPDATE: zoals een aardige zuster in de reacties al aangaf, zat er een klein foutje in de Arabische tekst van de dua bij het verbreken van vasten. Dit is nu gecorrigeerd.

UPDATE 2: de Islamitische maanden woordzoeker mist 1 maand namelijk Rabi AtThaani. Dit is inmiddels aangepast maar indien je het boekje al had geprint dan kan de pagina hier los geprint worden in shaae Allaah. Excuses voor het ongemak!

18 reacties op “Ramadan Activiteiten Boek Vernieuwd!

 1. Umm Saalih zegt:

  Baaraka Allaahu fieki wa djazzaaki Allaahu khayran voor dit prachtig werk wat je met ons deelt.

  Heb Alleen een vraagje op eerste bladzijde staat er “wel lezen, niet printen” mag ik het boekje niet printen voor eigen gebruik of geldt alleen voor het eerste bladzijde..

  Wachtend op uw reactie verblijf ik in sha’ Allaah

  • Umm Naïm zegt:

   As Salaamu Alaykum wa Rahmatullaahi wa Baarakaatuhu,

   Ameen wa jazaaki ukhtee!

   Dat geld alleen voor de eerste pagina aangezien het alleen ter info is voordat het boekje geprint wordt. Het is onnodig om dit uit te printen omdat je deze pagina verder niet nodig hebt. Ik zal voor de zekerheid even een printinstructie in de post zetten. Jazaaki Allaahu khayran voor je feedback! Liefs, Umm Naïm

 2. Tip zegt:

  Prachtig boekje! Een tip m.b.t. de du’aa na het verbreken van het vasten: de eerste letter van het tweede woord (dhama’u) wordt geschreven met de letter ظ in plaats van ض. Dus de tong moet naar buiten bij het uitspreken. Moge Allah jullie werk zegenen.

  • Umm Naïm zegt:

   As Salaamu Alaykum wa Rahmatullaahi wa Barakaatuhu,

   Jazaaki Allaahu khayran voor je feedback ukhtee! Ik ga het aanpassen in shaae Allaah.

   Ameen op je dua!

   Liefs, Umm Naïm
   Was Salaamu Alaykum

 3. Yasmina zegt:

  Salaam aleikum umm Naïm ,
  Ik kan helaas het document niet ophalen , omdat ie aangeeft dat de pagina niet gevonden is . Kunt u het mij alsnog het ramadanboekje toesturen.

 4. Esma zegt:

  MaasAllah super leuk gedaan! ik heb het gelijk uitgeprint en zal er insAllah met mijn kinderen mee aan de slag gaan. Moge Allah je hiervoor belonen,
  Als ik je 1 tip mag geven; je hebt best wel vaak teksten in hoofdletters geschreven en dat is vaak niet fijn om te lezen en vooral voor kinderen niet. Maar voor de rest echt super leuk.
  Liefs, Esma

  • Umm Naïm zegt:

   As Salaamu Alayki wa Rahmatullaahi wa Barakaatuhu ukhtee Esma,

   Ameen op je du’aa. Ben benieuwd wat je kids er van vinden!

   Jazaaki Allaahu khayran voor je feedback. Je hebt helemaal gelijk, en zal hier in het vervolg rekening mee houden in shaae Allaah.

   Liefs!

  • Umm Naïm zegt:

   wa Alaykum Salaam wa Rahmatullaahi wa Barakaatuhu ukhtee Ilham,

   Nadat de maanfasen knutselactiviteit is gemaakt kan er een spel gespeeld worden (dit staat omschreven in het boekje onder de knutselinstructies). Maar natuurlijk kun je ook proberen om de echte maan in de avond te zoeken met de kids in shaae Allaaah!

 5. Pingback: Overzicht van alle Ramadan Activiteiten boekjes - Mammiemammie.nl ● mama blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *