Keuken Taakjes Checklist

Chaima van Toffe Kids (neem zeker even een kijkje op haar leuke blog!) vroeg me laatst of ik een printable kon maken voor haar kids zodat ze haar konden helpen in de keuken. Kleine taakjes zoals tafel dekken, vegen en afdrogen bijvoorbeeld. Ze stuurde me een leuk voorbeeld van Qamar Designs die er eentje had gemaakt voor de ochtend routine, als richtlijn en ik ging aan de slag.

Maaaaaar natuurlijk laat ik niet alleen Chaima hiervan profiteren en kunnen jullie hieronder een eigen versie downloaden. Ze zijn iets anders dan die ik voor haar heb gemaakt maar desalniettemin erg handig om je kids wat meer te betrekken bij het dagelijkse huishouden! Er zijn maar liefst 4 versies, afhankelijk van welke kleur je kind als voorkeur heeft; roze, mintgroen, oranje of lekker simpel zwart wit. Klik op de afbeelding om te downloaden.

34

5 6

Ik adviseer om het te lamineren zodat je met een white board stift kan afvinken. Maar je kan natuurlijk ook gebruik maken van die vinkjes die hier apart te downloaden zijn. Knip en lamineer ze en bewaar ze in een leuke bakje/potje zodat je kind er makkelijk bij kan als hij/zij een taakje heeft voltooid. Je kunt plakgum gebruiken om ze te bevestigen.

Zouden jullie graag meer van dit soort checklisten willen zien? Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder aan de post! Jazaakum Allaahu khayran.

6 reacties op “Keuken Taakjes Checklist

 1. Fatima zegt:

  Heel fijn deze (en de vorige) checklists!! Moge Allah swt je rijkelijk belonen voor het delen hiervan!
  En jaaa, als je meer van dit soort dingen hebt: graag 🙂
  Baraka Allahoe fiki.

 2. Iman zegt:

  Assalaamo alaykom warahmatullahi wabarakatuh!

  Masha Allah erg leuke manier om kinderen te laten betrekken bij de dagelijkse klusjes in huis.

  Ik zou ook graag een checklist zien voor een ochtend/avond routine voor kleuters of kinderen die een geheugensteuntje nodig hebben. Bijvoorbeeld:
  1 Dua voor het wakker worden
  2 toilet
  3 tanden poetsen, gezicht wassen
  4 ontbijt
  5 omkleden
  6 bed op maken

  Nog een tip als je zelf geen lamineerapparaat hebt:
  Gebruik een insteekhoes, zo kun je toch afvinken met een white board stift.

  Wa alaykom assalaam warahmatulahi wabarakatuh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *