Spelenderwijs Cijfers Leren

Mijn twee jarige zoontje toont de laatste tijd veel interesse in cijfers en ik besloot daarom wat leuke activiteiten voor hem te plannen omtrent cijfers. Hieronder kun je lezen wat we onder andere hebben gedaan.

Cijfer Zoektocht

Hiervoor maakte ik grote flashcards en kleine zoektocht kaartjes om te verstoppen rondom het huis. (Op de foto is de printable in het Engels maar is natuurlijk ook in het Nederlands beschibaar! Zie onderaan de post voor de printables!).

screenshot_2017-02-26-10-15-15_1.jpg screenshot_2017-02-26-10-16-06_1.jpg screenshot_2017-02-26-10-16-43_1.jpg

Ik liet hem eerst de grote flashcard zien en vroeg hem of hij wist welk cijfer dit was. Daarna liet ik zien dat ik kleinere kaartjes had verstopt en al snel ging hij op zoek. Telkens als hij een kaartje vond, riepen we samen het cijfer wat op het kaartje stond en legden we het kaartje bij de grote flashcard (matchen). Het beste kun je 1 cijfer een aantal dagen behandelen totdat je kind deze goed herkent en dan pas doorgaan naar het volgende cijfer. Als alle cijfers aan de beurt zijn geweest kun je verschillende cijfers verstoppen om na te gaan of je kind ze allemaal goed herkent.

Sensory Play Box

Ik gebruik deze grote plastic bak van Ikea om een sensory box te maken. Het heeft een deksel en losse clips (los verkrijgbaar) waardoor je het kunt afsluiten. Tijdens een bezoekje aan het strand hadden mijn kids allemaal schelpen verzameld want ik wilde graag een zandbak maken en aan de binnenkant van de schelpen de cijfers 0 t/m 10 te schrijven.

Number Sensory Box

Ik printte tevens deze numbers on shells uit die ik voor kleinere bakjes legden waar de schelpen aan de hand van de cijfers in gesorteerd konden worden. Je kunt natuurlijk ook voor een ander thema gaan en de bak vullen met water (een druppel food coloring maakt het nog leuker!) en andere props.

Knutselen

Hier vind je cijfer kleurplaten waar simpelweg een groot cijfer op staat afgebeeld die ingekleurd, geverfd of beplakt kan worden. Heel simpel natuurlijk maar wel leuk om te doen. Eventueel kun je het daarna uitknippen en op een mooi gekleurd vel papier plakken en ergens ophangen.

Play doh

Ik maakte deze play doh matjes met cijfers (printable onderaan de post). Hier kunnen ze met play doh het cijfer vormen.

screenshot_2017-02-26-11-44-51_1.jpg  screenshot_2017-02-26-11-44-20_1.jpg  screenshot_2017-02-26-11-45-21_1.jpg

Cijfer Autobaan

Deze leuke printable vond ik op twinkl.co.uk. Perfect voor ons aangezien mijn zoontje gek is op auto´s.

screenshot_2017-02-26-10-46-53_1.jpg screenshot_2017-02-26-10-45-28_1.jpg screenshot_2017-02-26-10-17-30_1.jpg

Dit was zo’n beetje wat we allemaal gedaan hebben en zijn nog steeds volop bezig. Er komt ook nog een Arabische versie in shaae Allaah! Hieronder kunnen jullie alle printables vinden en laat vooral even een berichtje achter als je nog aanvullende ideeën of suggesties hebt!

Cijfer Flashcards (Nederlands)

Number Flashcards (English)

Cijfer Zoektocht kaartjes/Number Hunt cards (Nederlands & English)

Play doh matjes (Nederlands)

Play doh mats (English)

2 reacties op “Spelenderwijs Cijfers Leren

  1. Hayat zegt:

    salaam alikoum,

    Ik heb op de site voor die cijfers autobaan gekeken en daarop staat dat je eerst een abonnement moest afsluiten voordat je de autobaan kan downloaden. klopt het dat je ervoor moet betalen?

    groetjes Hayat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *