Ramadan Speurtocht

Vandaag laat ik mijn lieve vriendin en erg dierbare zuster Umm Abdullaah aan het woord. Ze bedacht een super leuke activiteit die natuurlijk met jullie gedeeld moest worden! Laat vooral even een reactie achter om te laten weten hoe de activiteit is bevallen!

Assalamoe ‘alaikoem wa rahmatoellaahi wa barakatoeh,

Ramadan is inmiddels begonnen. Het bedenken van ideeën om je kids bezig te houden en op een leuke manier iets bij te leren over deze gezegende maand is iets waar vele van ons mee bezig zijn.

Vorig jaar deden wij een Ramadan Speurtocht met de kinderen en dat was een groot succes, zowel voor de kinderen als voor onszelf, so why not share it!

Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als wij en het profijtvol zal zijn in shaa Allah.

Hoe werkt het:

1. Print hier alle kaarten uit, knip ze uit en lamineer ze eventueel.

2. Verstop de kaarten, dit kan gewoon in huis maar in een tuin, speeltuin of bos is natuurlijk ook hartstikke leuk. Maak het vooral niet te makkelijk voor de grotere kids.

3. Maak twee groepjes als er veel kinderen meedoen en geef elk groepje een antwoordenblad, een potlood/pen en let the game begin!

4. De kinderen moeten alle kaarten zoeken en de juiste antwoorden noteren op het antwoordenblad, achter elk goed antwoord staat een letter die ze tevens op het antwoordenblad kunnen invullen, hiermee kunnen ze straks het codewoord ontcijferen.

5. Er zijn mintblauwe en oranje kaarten, de letters op de blauwe kaart vormen samen een woord en die op de oranje kaartjes een woord. Ze moeten de letters dus zelf in de goede volgorde sorteren. Print hier de antwoordensleutel uit.

6. Als ze het codewoord hebben ontcijfert krijgen ze een verrassing bv. klein kadootje of (gezond) snoepgoed!

Hieronder alle printables op een rijtje:

Ramadan Speurtocht Vragenkaartjes

Ramadan Speurtocht Antwoordenblad

Ramadan Speurtocht Antwoordensleutel

Veel leerplezier!

 

 

3 reacties op “Ramadan Speurtocht

  1. UmmYahya zegt:

    As salaamu alaykum wa rahmatuaahi wa barakatuhu,

    Allaahumma baarik wat een leuke site.
    Heb me nog niet helemaal ingelezen maar tot nu toe ben ik heel enthousiast.
    Barakallaahu feekum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *